Walk the Ward – spelet som aktiverar äldre patienter

Walk the Ward – Vandring i vården – är ett spel via surfplatta som motiverar och stimulerar patienten till aktivitet och rörelse under inläggningsperioden.

Spelet utvecklades tillsammans med Institutionen för datavetenskap och medieteknik på Malmö universitet. 2014 vann de It i vården-priset med motiveringen: ”En påhittig och kreativ lösning för att på ett enkelt sätt få äldre patienter att bli delaktiga i sin vård och samtidigt snabba på tillfrisknandet. Genom en virtuell och fysisk tipsrunda med surfplattor stimuleras patienten både till ökad rörlighet, social kontakt och får bekanta sig med den digitala tekniken. Ett uppfriskande exempel på nytänkande i en tid av demografiska utmaningar i vården.”

Sue Harden arbetar med utveckling av system för lärande. Det omfattar till viss del patienterna. men även personalen. Nu 2019, är de igång med version 3 som heter ”Mobility Activator” som baseras på erfarenheterna från tre års utveckling av Walk the ward och pilotprojekt.

Mer om Walk the Ward »


Talare

Sue Harden Mugelli, leg. sjuksköterska, vårdutvecklare och ansvarig för Utbildningsportalen, Avdelning strategisk omvårdnadsutveckling, Skånes universitetssjukvård


Arrangör

Svensk sjuksköterskeförening

Logotyp Svensk sjuksköterskeförening

 

 

Tid

27 mars 11:40

Språk

Svenska